Annonsørinnhold

Opplevelser i sentrum

Publisert
26. november 2021

To år etter åpningen kan Porsche Center Asker & Bærum kan vise til et omfattende ­program av opplevelser som det oser bilkultur av. Med ordtaket «Opplevelser er i sentrum» som mantra har de skapt et samlingssted for bilinteresse i vårt område. Og det er bare starten.

Porsche skaper engasjement, ingen tvil om det. Drømmer, følelser og opplevelser. Og spennvidden av bilmodeller, aktiviteter og historie gir grobunn for pasjon hos et bilmerke som har levert drømmer og virkelighet siden 1931. Dette enten man bare er bilinteressert, eier en klassiker, har anskaffet en moderne, elektrisk Porsche eller deltar i ulike racingklasser.

Med det brede bakteppet er alt lagt til rette for å skape opplevelser i sosiale rammer, og det har PCAB utviklet til ulike eventer som har skapt oppmerksomhet. Det kan friste å karakterisere senterets aktiviteter som en ny form for bilopplevelser i Asker og Bærum.
– Det er viktig å merke seg at vi har en lav terskel for å delta i våre eventer, det er ikke påkrevd å ha en Porsche for å være med. Vi har eksempler på eiere av andre merker som blir med når vi arrangerer turer og banekjøring, det er det sosiale og bil som står i sentrum, forteller Madeleine Lundberg som er Marketing and Event Manager på senteret på Billingstad.

Ypperlig for bilprat

Til tross for utfordringer i forbindelse med korona har senteret lykkes med å arrangere mange tilstelninger i 2021. Det er i hovedsak to aktiviteter som har egnet seg godt for gjennomføring under forhold som krever avstand mellom folk, kjøreturer – eller driveouts. Altså at man samles på sted med felles start og kjører i kolonne etter en avtalt kjørerute. Kjøring på bane er den andre lystbetonte aktiviteten, hvor det har bydd seg muligheter til å bli kjent med profilerte motorsportutøvere.

Besøk oss og les mer

 

Populære utflukter: Til tross for korona har man lykkes med å arrangere fellesturer med kunder. Initiativet har overgått alle forventninger, og Lundberg lover en hektisk sesong neste år. Foto: Kristian Aalerud

 

– Vi pleier å si at nordmenn elsker å gå på tur. Etter vår erfaring, kommer ikke tur med bilen langt etter – skal man dømme etter interesse og deltakelse. I mai ble cirka 15 biler med til Hemsedal for en helg på Fyri Resort, med flere utflukter til blant annet bilentusiasten Johannes Einemo som stod for lunsj på idylliske Lærdalsøren Hotel. I juni tok det helt av når et trettitalls biler ble med på en runde i Buskerud med Tyrifjorden rundt. Vi hadde sørget for bevertning på et passende sted med en foodtruck lastet med delikatesser. Med familie og venner i bilene ble det et anselig antall mennesker, smiler Lundberg.

Det hører med til saken at driveouts er et perfekt sted å snakke om bil med likesinnede, ikke alle opplever at det er like enkelt i hverdagen – så er det avslørt. Noe å tenke på for deg?

Dennis Hauger - Porsche

Snarvisitt: Det norske Formel 1-håpet Dennis Hauger tok et avbrekk i en hektisk motorsportsesong og ble med PCAB til Rudskogen. La oss bare si at han både sjarmerte og imponerte.

Lerduer og racingbane

– Vi avrundet årets driveouts med en usedvanlig vri. Vi har et samarbeid med Skytterkollen skytebane ­(Løvenskiold), og da ble det en Shoot & Drive dit med et trettitalls biler, etter en omvendt tur rundt Tyrifjorden først. Gulasjen som ble servert den ettermiddagen er blitt en snakkis, avslører Lundberg.

Driveouts er herlig uforpliktende med lav kosepuls. Det er noe mer i motsatt ende av skalaen med banekjøring. Her banker hjerter om kapp med svette håndflater og til dels fårete smil.

– Planen var tre banetreff på Rudskogen i Østfold i år. Den første som var planlagt på vårparten ble forhindret av krav fra myndighetene. Dermed ble den første banedagen arrangert i august med desto større oppmøte og aktivitetstilbud. Vi fikk med oss Formel 1-håpet Dennis Hauger og en 992 GT3 for demokjøring. De som ønsket kunne få sitte på en runde rundt Rudskogen i den. Hauger og Porsches fabrikkfører Dennis Olsen tok seg tid til å kjøre en runde med deltakernes biler for å vise sporvalg. En kunde presset sin egen rundetid med 3 sekunder etter en instruksjonsrunde. Vi arrangerte også en Q&A-sesjon som ble veldig godt mottatt – mange ville høre om livet som ung og håpefull motorsportutøver i et knalltøft motorsportmiljø.

Det var en viss spenning tilknyttet banekjøringen som var planlagt 22. oktober. Kunne den arrangeres med tanke på været senhøstes?

Værgudene innfridde over all forventning, og det samme gjorde oppmøtet. Det var som om alle ville ha et siste treff sammen med sine nye bilinteressserte venner som de hadde fått i løpet av sesongen. Og ikke minst få muligheten til å lufte bilen sin en siste gang før en mulig vinderdvale, sier Lundberg..

Godkjent: Et av verkene til Magne ­Furuholmen ble overført til en GT4, som kan beskues på senteret. Furuholmen likte­ ­påfunnet som er blitt en del av utstillingen.

Raska på: I kulverten fra parkeringen i kjelleren henger de unike motivene av Furuholmen – alle med Porsche-tema. Her henger de frem til 22. desember og er definitivt verdt en kikk.

Magne Furuholmen-utstilling

Nå står vintersesongen for døren, og det arbeides med treff på snøen sammen med kunder og andre interesserte. De vil bli annonsert på sosiale medier, blant annet senterets egen Facebook-side.

– Men før noen av disse har vi en karamell som pågår på senteret frem til 22. desember. I forbindelse med at musiker og kunstner Magne Furuholmen er en bilinteressert venn av senteret, fikk han en ide til et verk med Porsche som tema. Det var spesielt eldre livery-temaer og farger fra racing som vakte nysgjerrigheten hans, og det er synlig i de vakre verkene som nå er utstilt hos oss i kulverten fra garasjen som leder opp i senteret. Vi syns at et av verkene ville egne seg på en bil etter stilen med art-car, og vi valgte å dekorere en 718 Cayman GT4 som objekt for prosjektet. Den vil stå utstilt i inngangspartiet nede i garasjen, og blir er et unikt anslag for kunsten som henger på veggene, forteller Madeleine.

Med jul rundt svingen er det klart for pynt og kos. Dermed er det mulig å tygge pepperkaker, ta en gløgg og ikke minst se på utstilte gaveforslag. Lørdagene er vektlagt familiehygge.

– Porsche har et fantastisk utvalg av smakfulle gaver som strekker seg fra klær, accessoirer, reiseeffekter, penner, artige ting til hjemmet, elektronikk og selvfølgelig bilutstyr. Utstillingen vår kan være nyttig for den som leter etter en gave til den som har alt, avslører Madeleine som har en oppfordring til. På sosiale medier har vi en julekalender med supre gaver som blant annet reiser. Den er absolutt verdt å følge.

Bygg din drømmebil