Annonsørinnhold

Berg Auto med stor utvidelse på Rud

Publisert
11. november 2022

Berg Auto er nå på plass i lokaler som er fire ganger så store på Rud, og utvider driften på alle måter – også med vekt på varebil. Og herfra kan du blant annet prøvekjøre nye elektriske Renault Megane E-Tech – en svært interessant modell som vi har testet.

Etter mange år på Rud, har Berg Auto nå flyttet et par steinkast unna og inn i 4000 kvadratmeter i Olav Ingstads vei 14. Det er ingen overdrivelse å si at det var sterkt ønsket, den gamle lokasjonen var sprengt på kapasitet. Men ansiktene fra tidligere og den personlige servicen de er kjent for, vil fortsatt være med på den nye adressen.

Nye lokaler og nye eierstruktur har gitt en ny driv, hvor det også vises i nye og flere produkter. Vi sikter da til nybilsalget – vi skal se nærmere på det øvrige som også er sterkt utvidet litt lenger ut i artikkelen. 

Flott utstilling av nybiler

Nå er det mulig å ta hele utvalget av nybiler i øyesyn i den nye salgshallen. Det innebærer også muligheten til å bli bedre kjent med Maxus, et nytt merke ved siden av etablerte Renault, Suzuki, Dacia og Isuzu. 

Absolutt elektrisk: I vrimmelen av elektriske biler har Renault sørget for et herlig designspråk for Megane E-Tech. Og den kjører bra! Prøv selv.

Er det en modell du har lyst til å prøve, spør Paal Zachariassen som er salgskonsulent og ivrer for nye Renault Megane E-Tech. En snerten SUV med et lekkert design som leveres i tre modeller, hvor et omfattende infotainmentsystem med Google er inkludert i alle tre.

Prøvekjøring venter: De som kjenner Berg Auto fra tidligere vil finne igjen Paal Zachariassen og kollegaene.

Med dagens fokus på elbiler og nye merker, takker vi ja til å teste Renaults etterlengtede modell i et marked hvor «alle» skal ha elbil. 

 

Sterk utfordrer: Nå kommer Renault for fullt med elektriske modeller og Megane E-Tech lover godt for fremtiden.

Test: Renault Megane E-Tech lover godt

Eksteriøret taler for seg selv på bildene. Interiøret holder tritt med trender uten å bli for mye. Elbilen er solid bygget og vi legger raskt merke til den store skjermen med kart, ikoner, grafikk og oppløsning som bør glede i klassen. Dessuten er lyden fra Harman Kardon-anlegget direkte heftig i toppmodellen Iconic.

Det samme kan sies om drivverkets 220 HK som sparker godt fra. Renault har vært frekke nok til å utstyre el-Meganen med girhendler som gir en illusjon av manuell giring. Vi innrømmer at det ble noe lek med funksjonen i Sport-modus som kan velges fra den lille trykknappen på rattet.

Vidvinklet sladrehank: Speilet i Megane E-Tech kan enten brukes digitalt som vist med kamera vendt bakover, eller analogt.

Noen vil legge merke til den ekstra smale bakruten og fundere på om det er noe sikt i sladrespeilet. Vi kan avsløre at et bakovervendt kamera sørger for å gi et bilde som vises i sladrespeilet. Det fungerer overraskende godt og gir bedre oversikt enn et tradisjonelt speil med vidvinkelsyn, det er forøvrig mulig å koble ut funksjonen og bruke analogt speil.

Det er lett å finne seg til rette i Megane E-Tech. Den som leter etter fortidens Renault med franske særheter står i fare for å bli skuffet, dette er en bil som vil konkurrere om din oppmerksomhet etter dagens oppskrift; produsentene bygger biler som skal fungere «globalt» og da skrelles etablerte merkers særpreg gjerne bort. Men vi mener det ikke skader, E-Tech har det som skal til for å gi eierglede. Summen etter kjøring i lokalområdet er en designlekker, kvikk og lettkjørt SUV, som absolutt fortjener å være på listen av elektriske kandidater.

Styrker varebil gjennom Your Mobility og Würth

Vi fikk inn Hallingdal Bilsenter som nye eiere tidligere i år, og de ønsket nye og større lokaler for å møte behovet for større showroom med stadig flere bilmodeller, økt verkstedkapasitet, større og mer omfattende ettermarked og bruktbilsalg. Samtidig er det inngått et samarbeid med Your Mobility som styrker oss på varebilsiden. De drifter alt fra store flåter som ISS til mindre aktører, med vekt på totalløsninger som er tilpasset kundens behov, forklarer Joakim Grothaug som er selger og digitalansvarlig.

Det er ingen liten prosess selskapet går gjennom, det er lett å se med egne øyne. Første trinn av større og nye verkstedfasiliteter er straks klar, og her er det investert i funksjonalitet for automatisering av delebestilling. Trinn to er underveis og vil betjene varebilmarkedet inkludert Your Mobility, hvor det blant annet vil vil bygges innredninger på bestilling med anerkjente Würth som leverandør. 

 

 

Det er blitt mer vanlig å yrkestilpasse interiører i varebiler etter bruken de er tiltenkt. Det er nok mest typisk for håndverkere, hvor behovene skiller mye mellom fagene de skal dekke. Lasten i varebilen til en snekker har lite til felles med en rørlegger, forklarer Grothaug som selv kommer fra Your Mobility.

Digital opptur: Når Joakim Grothaug ikke selger biler, lager han videoer eller oppdaterer Berg Auto på nett og sosiale medier.

Digitalt i sterk fremmarsj

I satsingen under et tak som er fire ganger så stort som tidligere, er det også satt av ressurser til en fremoverlent strategi på det digitale. Med kanaler som Facebook, Instagram og TIkTok skal både etablerte og nye kunder få servert alt fra nyheter via generell informasjon til bilhandel. 

Vi har etablert et videoformat som kalles «Bruktbil-mandag» hvor vi plukker ut interessante biler, og presenterer de med en av våre salgskonsulenter. Vi har lagt vekt på kvalitet i bilde og lyd, fordi det er mye å hente på opplevelsen. Statistikk fra Facebook avslører at mange ser videoene, og vi har solid etterspørsel på bruktbil. Presentasjonsformen indikerer en oppsiktsvekkende endring i vaner og mønster, og er definitivt kommet for å bli. Vi er ikke snauere enn at vi har ambisjoner om å lede an i denne utviklingen, dermed kan det være smart å følge oss i det mediet man foretrekker. Det er også verdt å merke seg at vi har brukte biler av alle merker og ulike prisklasser – altså noe for enhver smak og behov. Neste trinn blir «Nybil-onsdag», avslører Grothaug som er ansvarlig for den digitale satsingen når han ikke er på plass i det nye showroomet.