Annonsørinnhold

Opel innfrir hos yngre

Publisert
17. september 2020

Den norske hitmakeren og artisten Anine Stang har feiret norsk sommer på kryss og tvers i en sprek Opel Grandland X Hybrid. Med mange års opphold i Los Angeles og Stockholm har hun et interessant syn på opplevelsen.

Tekst: Eric Røkeberg  – Foto: Petter Tangmyr

Med flere hits på samvittigheten og nye underveis, er det grunn til å tro at mannen og datteren på et år også fikk smake på musikken hennes langs norske riksveier. Fordi hun er klar med den nye låten Rendezvous i disse dager.

– Joda, jeg slipper en ny låt, og da ble det tid til å lytte ekstra for en siste finpuss av den mens vi kjørte nordover fra Oslo. Vi fikk låne Grandland X av Bertel O. Steen på Rud som forhandler Opel, og de sørget for Ultimate-toppversjonen med Premium-lydanlegget som ble brukt flittig. En gestus vi satte pris på, forteller Anine som ikke avslører om det ble sunget av full hals i bilen.

En ung familie på bilferie setter krav til plass. Med 390 liters bagasjerom før det delbare baksetet slås ned, er de fleste behov dekket.

– De som har barn vet hvor mye man pakker med seg. Bare for å være på den sikre siden, sier Anine videre. Med barnesete blir det ofte mindre plass til passasjeren foran, men romsligheten i Grandland sørget for god plass til alle. Det var heller ikke mangel på bagasjeplass, selv med barnevognen bak.

Opel Grandland X Hybrid

Liker fart og biler

Anine forteller videre at hun er glad i fart og bilkjøring. Faktisk på et nivå hvor hun har deltatt i flere TV-programmer om og med bil, i TV2´s Zebra Grand Prix kom hun helt til finalen, hvor kun Rune Rudberg i et stort felt av kjendiser var raskere.

– Det kan jeg leve med. Han kjører mye motorsport og er proff i forhold til meg. Erfaringen fra ulike hold har gitt et innblikk i bilers kjøreegenskaper. Grandland er en voksen SUV, men oppleves lettkjørt og trygg med firehjulstrekk og 300 hestekrefter som reagerer spontant, fortsetter Anine.

Men hvordan angriper man en norsk bilferie med små barn i bilen?
– Vi la opp kjøreruten etter søvn- og matbehovet til datteren vår. Og med litt tid til kos og lekepauser selvfølgelig. Med litt erfaring med el- og hybridbiler, ble vi overrasket over Grandlands evne til å lade seg selv med regenerering av batteriet. Eller rettere sagt hvor lavt bensinforbruk den har. Dermed ble det aldri noen ladestopp på kjøreruten, forklarer Anine. Det gjorde vi bare over natten.

Opel Grandland X Hybrid

Langturkomfort

Turen gikk i sikksakk mellom norsk natur, opplevelser og slektninger. Siden det var datterens første langtur i bil, ble etappene av fornuftig lengde. Fra starten i Oslo falt første overnatting på Geilo, deretter i Bergen og til slutt Stongfjorden som var målet.

– Jeg ble overrasket over hvor godt hun sov i bilen. Det ga oss lyst til å prøve på et lenger strekk når vi skulle hjem. Med komforten i Grandland gikk det lett å kjøre sammenhengende fra Stongfjorden og hjem. Det har gitt oss inspirasjon til å vurdere nye turer. Med slekt i Nord-Norge er nye mål satt.

På spørsmål om Anine savner helårs sol og sommer i Los Angeles kommer innrømmelsen raskt.

– Klart at med en bil på vestkysten der borte er det forlokkende. Men det er ikke mulig å sammenlikne med vakker norsk natur. Det ene utelukker ikke det andre heller, sier hun. Jeg har fortsatt et stort nettverk der borte, som jeg holder jevnlig kontakt med.

Pioneer på ny musikk­tjeneste

Som artist har også hun fått kjenne på avlyste konserter på grunn av Corona, men den vanskelige situasjonen har fått henne til å tenke nytt.

– Ja, jeg er den første norske artisten som slipper musikk via det svenske tech/musikkselskapet Corite. Konseptet er at folk kan investere i låter de liker, og dermed bli med å eie låten. Da får de penger når låten strømmes, og strømmer den bra, tjener man penger. Og hvis den skulle spilles mindre enn man har sett for seg – så har de iallefall backet en coronarammet artist – og samtidig fått litt spenning i hverdagen.

– Rendezvous ble fullfinansiert på under 24 timer, så det var jo både gøy og smigrende. Den slippes 2. oktober, avslutter energiske Stang.

Ble du nysgjerring på denne bilen? Finn ut mer.

 

Anine Stang
Anine er utdannet låtskriver fra ”Musikmakarna” i ­Sverige. Hun kom inn som et friskt pust på den norske pop-himmelen i 2010, og har hatt stor suksess med låter som «Trying You On», “Dinnertime” og “Dominoes”.
Musikken hennes har hatt høy rotasjon på flere store norske radiokanaler, og hun har vært med i flere kjente TV-programmer.
Hun har blant annet ledet sitt eget kor i “Det store Korslaget” på TV2.
De siste årene har hun bodd i Stockholm og Los Angeles, der hun har skrevet ny musikk. Nå er hun tilbake i Norge hvor hun har etablert seg som DJ, og er aktuell med den nye singlen “Rendezvous” 2 oktober.

 

Bilfrelst: Anine Stang er opptatt av miljøet, og syns hybridløsningen er ypperlig til sitt bruk. Og en gang innimellom når man er alene i bilen, kan Sport-modus og alle 300 hestekreftene slippes løs for et ekstra stort smil.

Opel hos Bertel O. Steen på Rud

Mange har ikke fått med seg at Opel nå er representert av en bauta i norsk bilsammenheng. Det betyr at merker som Mercedes, Peugeot og Kia nå får selskap av Opel med Bertel O. Steen i ryggen.

Noe har skjedd hos Opel. Eller rettere sagt mye. De siste årene har designen fått et betraktelig løft som i høyeste grad er i takt med tiden. Selskapet som er et av de eldste i bransjen ble kjøpt opp av Peugeot- og Citroen-gruppen PSA i 2017.

Nå begynner resultatene av samarbeidet med teknologitunge PSA å bli synlig, og Grandland X Hybrid er et solid eksempel.

Den leveres i flere versjoner og utstyrsnivåer, også som ladbar hybrid. Det vil si at den kan lades på lik linje med elektriske biler. Batteriet på 13,2 kWt gir en elektrisk rekkevidde på 63 kilometer (WLTP-normen). Opel har en velfungerende funksjon for regenerering, det vil si at batteriet også lades under kjøring.

Slik kan Grandland Hybrid nesten kjøres med en pedal, i og med at elmotoren er med og bremser når man slipper gasspedalen. Samlet fungerer det utrolig bra. Forbruket på kombinert kjøring er dessuten trivelige 0,13 liter pr. mil, forteller Espen Sundby som er salgssjef hos Bertel O. Steen Asker og Bærum.

Størrelsesmessig er den rett under 4,5 meter og er en romslig familiebil.

Samtidig er den snerten nok til å ikke avskrekke i lokale parkeringshus i nærområdet. Det er blitt en viktig faktor for mange, nå som det går mot stadig større SUVer og biler, understreker Sundby.

Elektrisk i byen: Den gode rekkevidden på batteriet i Grandland X Hybrid gjør det fullt mulig å bruke den som en elektrisk bil på småkjøring, avslører Anine Stang.

Elektrisk i byen: Den gode rekkevidden på batteriet i Grandland X Hybrid gjør det fullt mulig å bruke den som en elektrisk bil på småkjøring, avslører Anine Stang.

Appellerer til alle

Drivverket har en gjennomprøvd konfigurasjon hvor forhjulene drives av bensinmotoren på 1,6 liter og 200 hestekrefter. Sammen med elektromotoren yter den 300 hestekrefter og 520 Nm. Det er nok til en spurt til 100 km/t på sportsbilnivå, det er lov å si at 6,1 sekunder imponerer.

Den er kvikk, liten tvil om det. Det gjør at den også appellerer til alle aldersgrupper, Grandland X spiller på en vellykket blanding av fornuft, moderne design og et snev av konservative verdier. Det har vi merket godt med en svært sammensatt gruppe av kunder og de som er i prosess med å anskaffe bil.

En annen faktor som flere får opp øynene for – er kvalitetsnivået. Opel har et klart preg av premiumopplevelse over seg. Det går også igjen i utstyrsnivået. Toppmodellen Ultimate byr på kjøling i seter, varme i rattet, klasseledende Matrix LED-lys og lakk i flere farger, for å nevne noe. Sittekomforten er også ypperlig, setene er sertifisert av rygghelseorganisasjonen i Tyskland.

Hvis en overraskende komplett plug-in-hybrid SUV står på ønskelisten, er man hjertelig velkommen til prøvekjøring hos oss, avslutter Sundby.

Fikk du lyst til å prøvekjøre din neste drømmebil?