Annonsørinnhold

Når det lukter sure sokker i bilen

Publisert
24. april 2017

Det er spesielt i sesongovergangene at man får en lukt av sure sokker i kupeen – som i disse dager. Da må klimaanlegget renses før man igjen kan puste i bilen uten å bli grønn i ansiktet.

– Det slår aldri feil. Kundene dukker opp med rynker på nesen og lurer på hvorfor det plutselig lukter så vondt i bilen. Og de forteller at de blir ikke kvitt det heller, forteller Karstein Holstad som er servicemarkedssjef hos Møller Asker og Bærum på Slependen.

Holstad forteller videre at det nesten er rituelt, ved hvert sesongskifte dukker det opp forespørsler om dette fenomenet. Grunnen er egentlig ganske uskyldig, men det betyr ikke at den er spesielt trivelig. De aller fleste bilene har et varmeapparat hvor viftehuset er inne i kupeen. I bunnen av dette kan kondensvann, pollen og støv samle seg og tørke inn. Hvis det sammenfaller med en periode hvor det rekker å tørke inn lenge nok, kan det danne seg alger her. Neste gang det oppstår kondens i varme- og klimaanlegget vil algene som blir fuktet skille ut lukt, som blir ført rett til nesen. Da føles det som noen har gjemt de sureste sokkene under setet.

Tett filter, Audi Service

Alger som gir sur lukt samler seg i varme- og klimaanlegget.

– Nyere biler er konstruert slik at dette fenomenet oppstår i mindre grad, heldigvis. Men det er ingen logikk i når og hvor det oppstår, enkelte ganger skal det ikke mer til enn at man har bilen parkert i fuktig oppvarmet garasje midtvinters, før det plutselig dukker opp når man kjører ut i kulden, sier Holstad videre.

I og med at det er lite logikk i slike algeoppblomstringer, kan enkelte være mer utsatt, mens andre slipper helt unna, med samme bilmodell. Derfor må enkelte foreta klimarens et par ganger i året for å bli kvitt lukten.

– Det er viktig å skille på klimarens som skal til her, kontra kostbar klimaservice. Vi bruker kun godkjente rensemidler og verktøy som er godkjent av Audi fabrikken.

Det er nærmest som en tåkesky inne bilen som går gjennom alle kriker og kroker i  bilens klimaanlegget og kupe.  Dette tar knekken på algene, forklarer Holstad.

En klimarens tar ca. en time. Prisen for denne rensen er i dag kr 998.-  + nytt pollenfilter.

 

Bestill time til klimarens her

Audi Service – Møller Bil Asker og Bærum, Billingstadsletta 2, 1312 SLEPENDEN, Tlf.: 24 03 25 00