Annonsørinnhold

Klassiske sportsbiler og 2-hjulinger

Publisert
31. mai 2016

Endringer i MC-markedet, gjorde at Motorcenteret AS måtte finne en måte å gjøre seg selv unike på. Nå har de funnet sin nisjé.

På Motorcenteret på Billingstad i Asker etablert 1982, har de ansatte lagt utallige arbeidstider ned i driften av forretningen sin. For innehaver, Erik Grøndahl, startet guttedrømmen i 1979 med innkjøpet av en -67 Ford Mustang Fastback. Senere startet han egen forretning med å selge nye og brukte MC-er, ATV-er, Scootere og biler til folket.

– Hemmeligheten til suksessen vår er at vi har snudd oss etter markedet og fulgt trendene. Mye har endret seg siden jeg var 18 år gammel. Den gang da solgte jeg motorsykler og biler til jevnaldrende mens nå som jeg har bikket 50 har også målgruppen vokst i alder. Ikke bare vil de kjøpe motorsykler av oss, men også sportsbiler. Med det begynte vi å satse på begge deler, slik fortsatte også kundeforholdet, sier Erik.

REALISERER DRØMMER

Handelen var noe helt annet da Motorcenteret ble født – husk at dette var lenge før internett revolusjonerte hverdagen vår og den populære netthandelen ble et faktum. Med det måtte også Motorcenteret endre fokus; ikke bare skulle de lenger selge biler, men også reparere, fikse og restaurere dem. Etter utallige reiseturer og deltagelser på bilmesser rundt om i Norge og i utlandet med egne produkter, testet de ut flere underleverandører; I dag utgjør import og eksport av biler til inn- og utlandet en stor del av hverdagen deres.

– Nylig eksporterte vi to BMW-er til Portugal. Også Nederlendere, tyskere og belgiere har vi solgt biler til – ikke bare  Porsche 911, men også Lancia Delta, Jaguar og flere modeller. Til avtalte priser kan vi realisere drømmen til enhver, sier Erik.

Med agentur for deler til klassiske Porscher, Mercedeser og Volkswagen-biler, gir også Motorcenteret bilene en skjønnhetsløft som ikke bare lar dem leve et lengre liv, men som også gjør at de øker kraftig i verdi.

– En kunde kjøpte en Porsche 1991-modell av oss, bare måneder senere og med noen få finjusteringer på den, gikk den fra å være verdt 470.000 kroner til 550.000 kroner. Spesialfeltet vårt er luftkjølte Porsche 911, denne modellen har vi jobbet med lenge med og har mye kompetanse rundt.

RIKT UTVALG

Noen av de eldste bilmodellene i bilparken til Motorcenteret strekker seg helt tilbake til 60-tallet. Selv om Motorcenteret satser stort på sportsbiler, stuer de langt ifra bort det fyldige utvalget de har av MC-er fra Honda, Suzuki, Aprilia og Kawasaki. I tillegg til dette tilbyr de Vespa, det kjente italienske scootermerket. I løpet av ett år selger de gjerne 130 nye mopeder hvorav flesteparten av disse er en Vespa scooter

– Det betyr at det er et stort marked for begge deler, sier Erik.

Motorcenteret, Billingstadsletta 83, 1396 Billingstad, Tlf.: 66 85 70 00