Annonsørinnhold

El-muskler og optimisme hos Bertel O. Steen

Publisert
28. april 2021

Bertel O. Steen i Bærum selger nå langt flere biler enn tidligere, og de fleste er elektriske. Nå venter spennende lanseringer av spreke elbiler og elektriske varebiler.

Bertel O. Steen i Asker og Bærum har lagt bak seg et sterkt år i 2020.

– Noe av fremgangen skyldes definitivt bedre tilgang på nye elbiler. Nå har vi for eksempel svært kort leveringstid på både KIA e-Soul og e-Niro. Når det gjelder Mercedes EQC, en bil med masse krefter og 40 mil* rekkevidde, har vi kampanjeutgaven AMG Edition på lager for rask levering. EQC er en skikkelig luksus-SUV, sier daglig leder Knut Espenes.

elbil, Bertel O. Steen

Daglig leder hos Bertel O. Steen, Knut Espenes.

Mange nye lanseringer

Drømmer du om ny elbil, så er det mye nytt å glede seg til fremover. Bertel O. Steen Asker og Bærum fører merkene Mercedes, Kia, Opel og Peugeot, og har et bredt utvalg elbiler i porteføljen. I månedene som kommer, er det i tillegg vårslipp på nye modeller.

elbil, Mercedez, Bertel O. Steen

EQA fra Mercedes.

Første modell ut er den spreke EQA fra Mercedes. En kompakt atlet som ifølge Espenes passer perfekt for familier med ett til to barn. Den er på størrelse med en GLA, altså en medium SUV, og vil leveres med både to- og firehjulstrekk. Den har en høy premiumfølelse, og en rekkevidde på 42 mil*.

OPEL MOKKA-e: En sportslig og spennende bil som vil være manges inngangsbillett til elbil, mener Knut Espenes, daglig leder i Bertel O. Steen.

Opel Mokka-e er en annen mai-lansering som har god plass til fire personer, og 32 mil* rekkevidde. – En sportslig og spennende bil som vil være manges inngangsbillett til elbil, sier Espenes.

KIA EV6: EV6 er Kias nye, store elbil. Salgsstart er i mai, og mange har allerede skrevet seg på interesselisten.

EV6 er Kias nye, store elbil. Den kan leveres med to- eller firehjulstrekk med hhv 51 og 46 mil* rekkevidde. Bilen får 1600 kg hengervekt og klasseledende ladeeffekt. Salgsstart er i mai.

– Vi har allerede over 200 personer fra Asker og Bærum på interesselisten til denne bilen, forteller den daglige lederen. Og for deg som enda ikke er klar over det: Melder du deg på reservasjonslisten, får du et nyhetsbrev når det nærmer seg salgsstart, og du vil være blant de første som kan skrive kontrakt på bilen.

 

Bruktbil mer populært under pandemien

Bruktbilmarkedet har også fått en solid oppsving under koronapandemien, og hos Bertel O. Steen kommer du til dekket bord når det gjelder bruktbilkjøp- og salg.

– Det er langt tryggere å kjøpe bruktbil hos oss enn å kjøpe en tilfeldig bil på Finn.no. Enten du vil selge eller kjøpe bruktbil, så har vi implementert gode rutiner for raskt salg, og i fjor solgte vi hele 674 bruktbiler, sier den daglige lederen.

Han tror årsaken til at bruktbilsalget er stigende, er at mange ønsker å dekke sitt transportbehov i forbindelse med ferier – uten å måtte vente på leveranse av en ny bil. Nå som vi går mot en ny sommer i Norge, ser han at fjorårets bruktbilmønster gjentar seg: Askerbøringene og bæringene jakter nå på bruktbilkupp i kategorien familiebiler, gjerne med hengerfeste.

 

God utvikling

Forhandleren hadde svake økonomiske tall i 2019, noe som i stor grad skyldtes mangel på elektriske biler som kundene ønsket. Forbedringen i 2020 har kommet på flere områder.

– Absolutt! Vi har fire forretningsområder, og har hatt en betydelig vekst innenfor både nybilsalg, bruktbilsalg, vanlige verkstedoppdrag og på bilskadeverkstedet, sier han.

I et tidligere intervju i Budstikka, opplyser Espenes at underskuddet i 2019 skyldtes at planlagte leveranser av populære elbilmodeller som Kia e-Soul, Kia e-Niro og Mercedes EQC ble forsinket. Situasjonen er ikke unik for Bertel O. Steen. De fleste bilforhandlere vil kjenne seg igjen i at etterspørselen etter nye elbiler er så stor at det er vanskelig å møte den.

– Skal jeg sette fingeren på én faktor som har bidratt til den gode utviklingen, så er det at alle ansatte nå trekker i samme retning, samt at vi har forbedret våre rutiner. Vi har også økt bemanningen i denne perioden, og nøkkelen til overskuddet har vært å lytte til de som jobber her. De kan bil, sier daglig leder Knut Espenes.

elbil, Bertel O. Steen

Victoria Kjølberg jobber som selger hos Bertel O. Steen. Hun gleder seg til de nye elbil-lanseringene.

Proffsenter for næringsdrivende

Et av satsingsområdene til Bertel O. Steen Asker og Bærum er næringsdrivende som er avhengige av varebil i jobbhverdagen.

– Det er stor forskjell på å drive næring og å ha personbil, og derfor har vi et proffsenter der våre næringskunder er garantert rask service, forklarer Espenes.

Det kan være at en lampe lyser på dashbordet, som man vil ha en avklaring på om man kan kjøre videre med, eller en steinsprut i ruta som trenger umiddelbart tilsyn. På proffsenteret får du raskt bistand av dyktige mekanikere som forstår at din tid er lik penger.

Med en el-varebil sikrer man seg full mobilitet, samtidig som at en grønn profil gir fortrinn i anbudsprosesser, sier Espenes.

El-varebil: Grønn profil gir fortrinn

Næringsdrivende går også en spennende vår i møte når det gjelder nye elektriske varebilmodeller. Det viktigste grepet er at alle de nye modellene er utrustet med hurtiglader, slik at man slipper å stå og trippe på ladestasjonen og sende SMS til kunden om at man blir forsinket.

– I fjor var atten prosent av varebilene vi solgte elektriske. I år er vi allerede oppe i en andel på tjueseks prosent. Det betyr at næringsmarkedet ønsker å kjøre elektrisk, men de har etterspurt varebiler med lengre rekkevidde og hurtiglader, samt gode spesifikasjoner på nyttelast og hengervekt. Nå kommer våre el-varebiler som møter markedets behov, sier han.

Både e-Vito fra Mercedes, e-Vivaro fra Opel og e-Expert fra Peugeot er relevante kandidater i sjiktet for mellomstore varebiler, som er det største segmentet. Peugeot e-Expert har for eksempel 75 kWt batteri, rekkevidde på 33 mil* og kan trekke tilhenger på ett tonn.

Etter sommerferien vil de litt mindre varebilene Peugeot e-Partner og Opel Combo-e lanseres. Det samme vil den store e-Sprinter fra Mercedes.

– Mange forventer seg strengere regulering av kjøring på fossilt drivstoff i Oslo i tiden fremover. Med en el-varebil sikrer man seg full mobilitet, samtidig som at en grønn profil gir fortrinn i anbudsprosesser, sier Espenes.

Bertel O. Steen Asker og Bærum kan vise til solide tall for 2020. Denne våren ser de frem til spennende lanseringer av nye el-biler.

Hvordan kjøpe bil i en pandemi?

Bertel O. Steen Asker og Bærum har innført strenge smittevernregler, og har gode rutiner for både bruktbil- og nybilkjøp, samt levering av bil på verksted.

– Vi har lagt opp til trygge rutiner med to meter avstand. Hele kjøpsprosessen kan skje digitalt med digital signering av kontrakter, og vi kan også vise biler digitalt til interesserte kunder. Vi er her for kunden, bare på en litt annen måte enn før, avslutter han.

 

* WLTP er målestandard for rekkevidde som gir det mest realistiske tallet ettersom det tar kjøremønster og passasjervekt i betraktning.