Annonsørinnhold

Det ultimate sommerparadiset?

Publisert
31. mai 2016

Det går gjetord om Vollen Marina i Asker fra nord helt til sør i landet vårt. Nå satser ildsjelene bak konseptet mer enn aldri før.

Vollen Marina er en liten perle i indre Oslofjord som byr på ekte sommeridyll; reker, softis, blåskjell, halvlitere og båtliv. Men har det alltid vært sånn?

– Går man så langt tilbake som til begynnelsen av 1900-tallet var det som nå er blitt et turiststed bare en liten odde, sier daglig leder for Vollen Marina, Morten Gjeruldsen.

Siden da har området blitt totalforvandlet. I dag kan en ta seg turen til Bryggebutikken for å kjøpe seg softis, drivstoff, maritime klær, sko og andre effekter. En kan kjøpe seg ferske reker eller fisk fra reketråleren Trygg eller avlegge restauranten Vitos Fjordkro et besøk. Trenger man hjelp eller service til båten kan man også besøke Vollen Marinesenter, i tillegg kan den mer kjøpelystne både gå til innkjøp av båt og seilbåt på området.

– Vi ønsker å by på en totalopplevelse overfor kundene våre. Selv ser vi på oss selv som en liten del av en stor helhet. Vollen i seg selv har vokst med blant annet et hyggelig sentrum som byr på nisjébutikker, like ved ligger også Oslofjordmuseet. Vi er alle avhengige av hverandre, sier Gjeruldsen.

JUNGELTELEGRAFEN

I fjor satset innehaverne og ekteparet av den italienske restauranten Vitos Fjordkro, Paola Castillo og Fernando Pozo, for første gang på helårsdrift. Det har gått over all forventning.

– Mannen min har kokkeutdannelse innen italiensk mat, det var derfor viktig for oss å rendyrke dette. Vi har også fått flere stamgjester her, noe som jeg tror skyldes at vi har gått for et livlig, koselig og uformelt konsept, sier Paolo.

De to siste årene har også restauranten blitt fornyet.

– Med en skyvbar glassvegg kan vi åpne opp lokalene helt her på gode sommerdager. Utenfor har vi også bygd ut en stor uteplass til sommergjestene våre. På de gode dagene serverer vi opptil 900 retter, sier Gjeruldsen fornøyd.

Så lange bein har jungeltelegrafen fått på seg om stedet at den har strakt seg helt opp til Nord-Norge.

– Vi har en fra Narvik som har båtplass her, sammen med 170 andre fra store deler av østlandsområdet. I tillegg kommer det ofte folk fra Oslo, Drammen og Holmestrand bare for å avlegge gjestehavnen og  reketråleren et besøk, sier han.

Morten forteller at noe som utgjør grunnsteinen til sommervirksomheten er nettopp disse saftige rekene; Hvem er så mannen bak suksessen?

– Rekene som jeg fisker utenfor Holmestrand er kjente for å være smaksrike og saftige. Hemmeligheten, derimot, er hentet fra oppskriften til min far. Smaken kommer fra den rene behandlingen underveis, også hvordan rekene har blitt saltet og kokt opp under tilberednings-prosessen, sier Roger Hammerø fra Molde

Vollen Marina, Slemmestadveien 41, 1390 Vollen, Tlf.: 40 1410 40