Annonsørinnhold

Audi forbereder seg på et ellevilt salgsår

Publisert
16. februar 2021

Audi e-tron ble Norges mest­selgende bil i 2020, som viser at ­merket er ledende i den teknologidrevne omstillingen som har skapt raske endringer i det norske bilmarkedet. Det stiller forventninger til salgskonsulentene. Vi har kikket inn tanke­settet hos Audi Møller Bil Asker og Bærum når de skulle ansette ny selger for å møte fremtidens etterspørsel.

Elbilen er kommet for å bli, hvis noen tviler på det. Og med den går utviklingen i et rivende tempo. Det krever en hel del å følge med i timen, både for kunden og forhandleren. Derfor er det trygt å hevde at det krever mer enn noensinne å sitte på begge sidene av bordet, og for forhandleren er nøkkelen erfaring, en løsningsorientert holdning, ­veiledning og gode kommunikasjonsevner.

Det er noen av egenskapene som Maria Mittet (24 år) viste da hun rykket opp fra kundeservice på verkstedet til salgskonsulent for Audi. Men veien dit var ikke kort.

 

 

INTERN VINNER

Vi møter Christian Holter som er markedssjef og Maria for å høre om hvordan de tenker i en tid hvor Audi kommer med svært spennende nyheter. Det gjelder både fossile modeller, inkludert supersportlige RS-modeller, og miljøvennlige biler med alternative drivlinjer. Alle produkter fullproppet med teknologi som Maria nå skal ha nærkontakt med hver dag.

– Da vi tok beslutningen om å ansette en ny salgskonsulent gikk vi ekstra grundig til verks for å finne den beste kandidaten. Stillingen ble annonsert eksternt og internt, og mange var kvalifiserte. Under prosessens gang var det svært gledelig at den beste kandidaten fantes i egne rekker, med Maria som allerede hadde vært hos oss siden september 2019.

Vi er veldig fornøyde med at det ble slik, hun har et utgangspunkt som passer vår avdeling veldig godt, forklarer Holter.

Maria Mittet, ny selger for Audi hos Møller Bil Asker og Bærum

REISE

Møller Bil Asker og Bærum er en av Norges største bilforhandlere med ca 130 ansatte. Et stort antall funksjoner er bemannet med dedikerte med­arbeidere. Maria er en av disse.

– Jeg er ikke arvelig belastet, men det var tidlig en interesse for bil og salg hos meg. Under utdannelsen mot en Bachelor-grad i markedsføring og ledelse ble det tidlig klart at bacheloroppgaven skulle handle om bilsalg, sier Maria. Deretter ventet arbeidslivet, og gleden var stor da jeg fikk­ ­jobben på kundeservice hos Møller Bil Asker og Bærum.
En rask zoom frem til februar 2021 viser at ambisjoner belønnes.

– Jeg gleder meg stort til å være med på Audi sin spennende reise med åpningen av det nye flaggskip Audi e-tron GT allerede nå i februar, og ikke minst Audi Q4 e-tron som åpner for salg i april.

Gjennom kunde­servicejobben har jeg tilegnet meg kompetanse på å møte kunder og forstå deres behov. Mange av henvendelsene har handlet om Audi e-tron, den første elbilen som har solgt og fortsatt selger i store volumer. Dermed har jeg fått god forståelse for elbil. Hvorfor ikke bruke det som et springbrett videre, forklarer hun.

Maria selger Audi hos Møller Bil Asker og Bærum

NYE UTFORDRINGER

Maria har allerede hatt lange dager for å forberede seg på ny jobb.
– Da jeg fikk jobben ble det umiddelbart startskuddet for ­forberedelser. Mange kveldstimer har gått med til opplæring i interne systemer og ­rutiner, sette opp tilbud på riktig bil etter kundens ønsker og behov, finans og oppfølging.

Så til det store spørsmålet, hvordan bli en god selger?
– Å lytte er utvilsomt en viktig faktor. Forstå kunden og tilpasse seg etter det de ønsker. De må møtes med kunnskap og jeg må vite hva jeg ­snakker om. Jeg må finne min stil og skape tillitt, dessuten er jeg kvinne og må bruke det til min fordel. Jeg tror det er behov for flere kvinnelige selgere, kvinnen er i mye større grad med på beslutninger om bilvalget enn tidligere, sier Maria som vil at kundene skal gå ut av døren og være fornøyd med hennes bistand.

Holter fortelle videre at det er viktig med god dynamikk i en salgs­avdeling.
– Maria har alle forutsetninger for å bli et viktig tilskudd hos oss. Med nye produkter som også vil treffe målgrupper uten tidligere tilknytning til Audi, vil vi få nye kundegrupper inn av døren. Og Maria blir sentral i å møte fremtiden, avslutter han.

---------------------------------------------------------
Forventer rush med ­elektriske Q4

Audi har solgt store antall av sin første elbil, Audi e-tron. Med svært gode kjøreegenskaper og tiltalende design har Audi virkelig blitt satt på elbil-kartet.
- Vi merker at kommende Audi Q4 e-tron appellerer til den eksisterende Audi-kunden men også til nye kunder. En mindre el-SUV som også kommer som Sportback, gjør den til et godt alternativ som vil passe for svært mange av bilkundene i Asker og Bærum, mener Christian Holter.

 

Audi GT

----------------------------------------------------------------------------
Nye Audi e-tron GT åpner for salg i disse dager

Audi sitt nye helelektriske flaggskip Audi e-tron GT åpner i disse dager. - Vi har store forventninger til Audi e-tron GT. Vår første helelektriske sportsbil kommer til å bli svært spennende for våre kunder i Asker og Bærum. Med heftige ytelser og et fantastisk design kommer Gran Tourismoen til å markere seg i gatebildet allerede denne våren.